Twitter verwijderde ‘ruim 10.000 bots’ die zich voordeden als Democraten

Twitter

Twitter heeft ruim 10.000 bots verwijderd die zich voordeden als Democraten, meldt Fox News. De accounts plaatsten berichten om mensen te ontmoedigen om te stemmen tijdens de Amerikaanse verkiezingen morgen. De Democratische partij had de accounts gerapporteerd aan het sociale medium.

“Voor de verkiezingen van dit jaar hebben we open lijnen voor communicatie opgesteld, en directe, eenvoudige paden voor verkiezingsfunctionarissen, DHS en campagne-organisaties voor beide grote partijen. Ons enige doel is om ons beleid te handhaven en de gezondheid van gesprekken op onze diensten te beschermen”, aldus Twitter tegenover Fox News.

“We hebben een aantal accounts verwijderd die probeerden nepnieuws automatisch te verspreiden, wat tegen ons beleid in gaat. We hebben dit snel en vanaf de bron stopgezet.”

Ontmoedigen om te stemmen

In één van de tweets werden bijvoorbeeld mannelijke Democraten ontmoedigd om te gaan stemmen, door te zeggen dat dit de vrouwelijke stem zou onderdrukken, aldus anonieme bronnen tegenover Reuters. Die bronnen stellen ook dat het om 10.000 accounts gaat, al heeft het sociale medium dat aantal niet bevestigd.

De accounts werden eind september en begin oktober verwijderd.

Foto: Worawee Meepian / Shutterstock.com