Twitter voegt livestream-optie Periscope eindelijk toe aan app

Breaking news gisteravond op Twitter. En ook alleen daar. Twitter zou van plan zijn om links en foto’s niet langer mee te tellen in het aantal karakters. Superhandig voor actieve gebruikers, maar de zoveelste marginale verandering die uiteindelijk geen enkel verschil gaat maken in hoeveel mensen Twitter gebruiken. Interessanter is in dat opzicht een ander plan dat het bedrijf heeft voor zijn sociale netwerk: livestreaming toevoegen aan de app.

Ruim een jaar geleden lanceerde Twitter de app Periscope, nadat het de startup achter die dienst had overgenomen. Met Periscope kun je livestreams starten en delen op Twitter, maar daarvoor moet je wel een aparte app installeren. Door Periscope in te bouwen in de Twitter-app is het aantal potentiële gebruikers natuurlijk veel groter. Het is dan ook verbazingwekkend dat het Twitter ruim een jaar heeft gekost om dit door te voeren. En dat het bedrijf dat pas doet, maanden nadat Facebook Live is gelanceerd.

Volgens The Verge ziet op dit moment een heel klein deel van de Twitter-gebruikers op Android en iPhone een ‘Go Live’-knop in zijn app. Tegenover TechCrunch laat het bedrijf weten dat de functie uiteindelijk voor iedereen beschikbaar zal komen. Hopelijk gebeurt dat snel en kunnen we gaan zien of het er toe leidt dat meer mensen gaan livestreamen via Periscope.

In de basis past livestreaming een stuk beter bij Twitter, omdat dat een live-karakter heeft en Facebook niet. Het punt is echter dat Facebook veel meer gebruikers heeft. Daarnaast zie je dat professionele media inmiddels al een stuk actiever zijn met het testen van Facebook Live, dan ze waren met Periscope een jaar geleden. Waarschijnlijk gaat Twitter de wedstrijd om de livestreamer dus niet winnen met enkel een ‘Go Live’-knop.