Twitter gaat aantal aanpassingen doorvoeren om relevant te blijven

Al weken gonst het van de geruchten rond om sociaal netwerk Twitter. Naar blijkt niet geheel onterecht: het bedrijf zinspeelt inderdaad op een aantal forse aanpassingen van het platform.

Dat kunnen we althans uit de woorden halen van financieel directeur Antony Noto, die laat doorschemeren dat Twitter vooral weer relevant en meer privé moet gaan worden.

Noto zou, volgens de Wall Street Journal, hebben laten weten dat vooral de zoekfunctionaliteit van Twitter beneden peil is en dat het de eerste prioriteit is geworden van het development team.

Ook de priveberichten van Twitter – Direct Messages – moeten de komende maanden een behoorlijke renovatie ondergaan. Zo zouden er in de nabije toekomst groepschats beschikbaar komen en moet de ‘direct message’ meer een ‘instant message’ worden.

Daarbij speelt Twitter weer in op de opkomst van messaging apps.

De financieel directeur ging ook in op de geruchten dat de tijdlijn van Twitter aan verandering zou worden onderworpen. Hoewel Noto zich haastte te verklaren dat de tijdlijn niet zomaar zou gaan veranderen, gaf hij wel een aantal voorbeelden van mogelijke tweaks.

Noto wees bijvoorbeeld op het ‘recyclen’ van oude berichten, die een gebruiker kan hebben gemist toen hij de app of website afgesloten had.  Die content moet beter te organiseren zijn, aldus de financieel directeur.

Uiteindelijk zou, aldus Noto, de chronologische presentatie van tweets met de meest recente berichten boven aan niet de meest relevante gebruikerservaring bieden.

Houden ze ons al die jaren al voor de gek.