Twitter waarschuwt gebruikers dat ze slachtoffers zijn van staatshackers

Na Facebook begint ook Twitter met het waarschuwen van gebruikers wiens profiel gehackt wordt door overheden. Het social media-bedrijf stuurde vandaag de eerste waarschuwingen via e-mail naar diverse accounts, waaronder de Canadese non-profitorganisatie Coldhak.

Twitter

Twitter laat in de mail weten dat de hackers uit waren op IP-gegevens, e-mailadressen of telefoonnummers. Het is onbekend hoeveel accounts slachtoffer zijn geworden van de staatshack, of welke overheid er verantwoordelijk voor is, laat Twitter weten:

We geloven dat deze actoren (mogelijk geassocieerd met een overheid) geprobeerd hebben informatie zoals emailadressen, IP-adressen en/of telefoonnummers te stelen. Op dit moment hebben we geen bewijs dat jouw accountinformatie gestolen is, maar we zijn momenteel de aanval actief aan het onderzoeken. We zouden willen dat we iets meer te delen hebben, maar op dit moment hebben we geen extra informatie die we kunnen delen.

De Chinese overheid wordt vaak verdacht van dit soort aanvallen, aangezien er vaak westerse bedrijven aangevallen worden en er sporen zijn gevonden die op Chinese hackers wijzen. Echter is er nu geen aanleiding om daarvan uit te gaan, aangezien president Obama en Chinese president Xi Jinping recent met elkaar in gesprek gingen om een einde te maken aan de aanvallen op bedrijven.