Twitteraars bepalen Man of the Match tijdens WK voetbal

Alhoewel er op de Nederlandse TV niet altijd aandacht wordt besteed, is het gebruikelijk na afloop van een belangrijke voetbalwedstrijd een ‘Man of the Match’ uit te roepen, ofwel de best presterende voetballer op het veld. Vaak wordt daartoe besloten door de TV commentatoren of andere lieden aan de zijlijn. Maar tijdens het WK voetbal bepalen jij en ik wie er goed gebald heeft, via Twitter.

Man of the Match wordt tijdens het WK voetbal in Brazilië mede mogelijk gemaakt door biermerk Budweiser, die de jurering graag in handen van de toeschouwer wil leggen. Daarom kan iedereen de komende 64 WK wedstrijden via Twitter laten weten welke speler zij ‘Man of the Match’ vinden door te tweeten met de hashtag #ManOfTheMatch.

Je kunt overigens pas stemmen vanaf het begin van de tweede helft, om het proces wel een beetje eerlijk te laten verlopen. Of dat ook echt tot een valide uitslag leidt, is na een paar biertjes natuurlijk ook nog maar zeer de vraag. En uiteraard zijn we zeer benieuwd of de reaguurders van GeenStijl nog een rol van betekenis kunnen vervullen als het gaat om de uitslag van deze twitter enquette..