Uber beschuldigt Indiase concurrent van bestellen 400.000 nepritjes

Uber beschuldigt zijn concurrent Ola Cabs uit India van het bestellen van 400.000 nepritjes om het bedrijf te dwarsbomen. Dat schrijft The Economic Times van India. Het bedrijf heeft de beschuldigingen aan het adres van de High Court van Delhi gebracht.

Taxibedrijf Ola noemt de beschuldiging tegenover The Economic Times onjuist en ‘lukraak’. Uber zegt dat het bedrijf bijna 94.000 nepaccounts heeft gemaakt, met valse namen, e-mailadressen en telefoonnummers. In totaal zou het bedrijf daarmee meer dan 405.000 ritjes hebben besteld.

Daarnaast zegt Uber dat de medewerkers van zijn concurrent malafide berichten zouden hebben rondgestuurd terwijl ze zich voordoen alsof ze voor Uber werken. Dat alles bij elkaar zou ervoor gezorgd hebben dat 20.000 werknemers het bedrijf uit frustratie hebben verlaten.

Uber werd in 2009 opgericht. De waarde van de startup wordt geschat op tientallen miljarden dollar. In de tussentijd zag Ola Cabs in 2010 de mogelijkheid om zijn dienst in het land uit te rollen, nog voordat Uber in 2013 zelf naar India kwam. Ola is op dit moment 5 miljard dollar waard.

Als de beschuldigingen kloppen en er inderdaad valse ritjes zijn besteld is dat niet alleen vervelend voor de chauffeurs, maar ook voor klanten. Heel veel ritjes op hetzelfde moment bestellen kan er namelijk voor zorgen dat de servers overbelasten, waardoor echte klanten geen taxi van dat bedrijf kunnen boeken (en dus overstappen naar een concurrent). De zaak wordt in september verder behandeld.