Uber-chauffeurs zien niet langer je exacte locatiehistorie

Uber gaat binnenkort je exacte locatiehistorie verbergen voor de chauffeurs. Eerder was zichtbaar vanaf welke straten je eerder opgepikt bent en waar je afgezet werd. Maar nu krijgen chauffeurs alleen een lijst met globale gebieden, meldt Gizmodo.

Je chauffeur ontvangt de locatiehistorie op het moment dat je een ritje bij hem of haar boekt. Die historie wordt vervolgens onbeperkt opgeslagen, waardoor de bestuurder hier later dus ook nog in kan gaan spitten. En als jij je Uber-account verwijderd, blijft die historie nog steeds staan.

Privacy

Niet echt lekker voor je privacy en gevoel van veiligheid dus. Daarom past de taxidienst nu dan ook aan wat een bestuurder kan zien. In plaats van de Kalverstraat ziet hij dan bijvoorbeeld Amsterdam-centrum staan. Misschien nog steeds niet wat je wilt, maar het is een stap in de goede richting.

“Het nieuwe ontwerp geeft genoeg informatie aan bestuurders om eerdere ritjes te identificeren voor klantenserviceproblemen, zonder dat ze toegang blijven houden tot het adres van de passagier”, aldus een woordvoerder. De wijziging moet binnenkort doorgevoerd worden.