Uber wil in 2020 zijn eerste vliegende taxi inzetten

Uber wil in 2020 zijn eerste vliegende taxi in gebruik nemen. Dat zei Jeff Holden, productdirecteur bij Uber, gisteren op een conferentie over de plannen van het bedrijf, meldt Reuters. De eerste vliegende taxi’s moeten in Texas en Dubai mensen gaan vervoeren onder de naam Uber Elevate.

Uber presenteerde zijn plannen voor vliegende taxi’s een half jaar geleden. Het bedrijf wil kleine, elektrische vliegtuigen inzetten die verticaal kunnen opstijgen en landen, zoals een helikopter. De vliegende taxi’s moeten de reistijd aanzienlijk verkorten vergeleken met vervoer op de weg.

Volgens productdirecteur Holden rekent Uber in eerste instantie een prijs 1,32 dollar per mijl, wat volgens hem iets duurder is dan een UberX op dit moment. Op de lange termijn moet het nemen van een vliegende taxi goedkoper worden dan het bezit van een auto.

Concurrentie

Het taxibedrijf is niet de enige dat bezig is met vliegende taxi’s. Vorig jaar presenteerde ook vliegtuigbouwer Airbus zijn plannen voor deze vorm van vervoer.

In een race om de eerste te zijn liet Dubai begin dit jaar weten dat de stad al in juli vliegende taxi’s door het luchtruim wil laten vliegen. De drone waar het om gaat is gemaakt door het Chinese bedrijf EHang. Het elektrische voertuig heeft een bereik van 50 kilometer en kan ongeveer een half uur in de lucht blijven.