Uber en Airbus werken samen aan on-demand helikopterdienst

Taxidienst Uber en vliegtuigfabrikant Airbus slaan de handen ineen om een nieuwe dienst te ontwikkelen die het makkelijk gaat maken om helikopters te huren. Zo moet het net zo makkelijk gaan worden om een helikoptervlucht te regelen als het nu is om een Uber-taxi je op te laten halen.

Momenteel is het project nog in de testfase, dat meldt de CEO van Airbus tegenover The Wall Street Journal. Tom Enders, CEO van Airbus, zegt: “Het is nog een testproject, we zullen zien waar we uitkomen, maar het is behoorlijk spannend.”

Het is niet de eerste keer dat Uber actief op het zoek is naar partners. Recentelijk deed het ook een oproep aan ontwikkelaars om uberritten minder saai te maken, door apps te ontwikkelen die gebruikmaken van data van de uberrit.

Het is overigens niet de eerste keer dat Uber experimenteert met het aanbieden van helikoptervluchten. Eerder testte het Amerikaanse bedrijf die dienst al in Manhattan (New York) en boodt het helikoptervluchten aan tijdens het filmfestival in Cannes (Frankrijk). De prijs was toen erg variabel en lag vaak tussen de honderden en duizenden euro’s.

Airbus gaat de H125- en H130-modellen aanbieden via de dienst en zal samen gaan werken met lokale helikopterpiloten. Een Uber-taxi zal de klanten naar de helikopter transporteren.