Uber gaat eten in Amsterdam op de fiets bezorgen

Vervoersdienst Uber vervoert voortaan meer dan alleen mensen. Het bedrijf gaat in Amsterdam namelijk van start met UberEATS – een initiatief waarmee ze eten willen bezorgen. Eén opmerkelijk detail: daar komt geen enkele Uber-taxi aan te pas. In plaats daarvan springen bezorgers op de fiets.

UberEATS is al een tijdje in de Verenigde Staten en Londen beschikbaar; eerder brachten we al het nieuws dat de dienst ook naar Nederland komt. Wanneer was toen nog niet bekend, maar Uber heeft nu dus officieel aangekondigd om van start te gaan in Nederland; in eerste instantie in de hoofdstad.

De bezorgers van Uber gaat eten afleveren voor restauarants die geen bezorgers hebben. Hierdoor kun je ook bij een traditioneel restaurant wat bestellen. Daarmee gaat UberEATS de directe concurrentie aan met Deliveroo en Foodora, diensten die al in een aantal Nederlandse steden actief zijn.

Op het moment is UberEATS wel wat beperkt in Nederland. Zoals ik al zei kun je de dienst alleen voor bezorgingen in Amsterdam gebruiken. Daarnaast kun je alleen tussen 11:00 uur ’s ochtends en 23:00 uur ’s avonds bestellen. Een midnight snack kun je dus niet in huis halen.

Naast Amsterdam is de dienst trouwens ook gestart in Dubai en Johannesburg. Voor het einde van 2016 zijn ook Brussel en Stockholm aan de beurt. De dienst zit inmiddels in 36 steden van 9 landen.