Uber geeft universiteit Carnegie Mellon 5,5 miljoen dollar

Nadat Uber dit jaar diverse professoren heeft gelokt van de Amerikaanse universiteit Carnegie Mellon heeft het bedrijf besloten 5,5 miljoen dollar te doneren aan het instituut. Het taxibedrijf heeft 40 professoren van de universiteit geworven om te werken aan de zelfrijdende taxi.

Omdat het bedrijf samen met de universiteit een ontwikkelingscentrum bouwt voor zelfrijdende voertuigen en de studie van robotica, komt de gift niet uit de lucht vallen. Het geld is bedoeld om het gat te dichten in de robotica faculteit, een gat waar Uber verantwoordelijk voor is.

In mei werd het eerste resultaat van de samenwerking openbaar, al ontkent Uber iets te maken te hebben met de zelfrijdende auto. Uit de onderstaande foto blijkt dat Uber in grote lijnen dezelfde techniek gebruikt als Google doet voor haar zelfrijdende auto’s.

uber-car

Uber is altijd zeer open geweest over hun ambitie om menselijke chauffeurs te vervangen door zelfrijdende auto’s. De instapdienst van Uber, genaamd Uber Pop, is momenteel in Nederland verboden.