Uber komt chauffeurs tegemoet met korting op benzine

Internetbedrijf Uber wil het zijn chauffeurs iets makkelijker maken om goedkoop te tanken. Het bedrijf heeft een update uitgebracht voor de app die chauffeurs gebruiken: Fuel Finder. Daarmee kunnen ze de prijzen van tankstations in zijn directe omgeving vergelijken. Daarnaast kan de app de bestuurder van de auto ook naar het dichtstbijzijnde tankstation navigeren. Het bedrijf rolt de optie aan het eind van deze week uit onder zijn chauffeurs in de Verenigde Staten.

Taxichauffers kunnen bij Uber voor een overzicht van hun werkzaamheden en andere informatie gebruik maken van een online dashboard, maar ook een app installeren. Daarmee is het eenvoudiger om deze informatie en statistieken in de auto te raadplegen. Met deze update wil Uber het voor zijn rijders aantrekkelijker maken om gebruik te maken van de app. Dat zou er niet alleen voor moeten zorgen dat deze mensen beschikbaar stellen voor de dienst, maar het geeft Uber ook meer inzicht in de mensen die voor het internetbedrijf rondrijden. Het kan zijn chauffeurs hier immers beter mee in de gaten houden.

Chauffeurs die veel voor Uber rijden tegemoet, worden vanaf nu ook extra tegemoet gekomen. Bestuurders die meer dan honderd ritjes per maand maken, kunnen korting krijgen door middel van de Partner Fuel Card. Die kaart werd vorig jaar door het bedrijf geïntroduceerd als beloningssysteem, waardoor het al aantrekkelijker zou moeten zijn om voor Uber te blijven rijden. Bezitters van zo’n kaart kunnen nu bij deelnemende tankstations tot 15 cent per gallon (≈ 3,79 liter) korting krijgen.