Uber mag geen zelfrijdende auto’s meer testen in Arizona na dodelijk ongeval

Uber-Volvo_XC90

De Amerikaanse staat Arizona heeft Uber’s bevoegdheid om zelfrijdende auto’s op de openbare weg te testen ingetrokken. Dat meldt The Wall Street Journal. Vorige week kwam een autonome auto van het bedrijf terecht in een dodelijk ongeval. Een 49-jarige vrouw kwam om het leven.

“Het verbeteren van de openbare veiligheid heeft altijd de nadruk gehad in Arizona’s benadering rondom zelfrijdende auto’s”, ligt de gouverneur van de staat zijn beslissing toe. “Ik verwacht dat de openbare veiligheid ook de topprioriteit is voor iedereen die in de staat Arizona met de technologie werkt. Het incident dat plaatsvond op 18 maart heeft op alle vlakken verzuimd om aan deze verwachting te voldoen.”

Na het ongeval besloot de taxidienst zelf al om zijn tests te staken. Of het bedrijf deze proeven in Arizona in de toekomst zonder verdere toestemming kan hervatten, is onduidelijk.

Onderzoek

Op dit moment onderzoekt de lokale politie of er wetten of regels overtreden zijn bij het ongeval. Wetgevers in Arizona zeggen dat de tests niet verder gereguleerd hoeven te worden.