‘Uber meldt zich in het geheim aan voor beursgang’

Uber

Uber zou donderdag in het geheim de documenten hebben aangeleverd voor een beursgang. Dat meldt The New York Times op basis van twee ingewijden. Daarmee heeft het bedrijf een belangrijke stap gezet in de richting van wat naar verwachting een van de grootste beursgangen van tech-bedrijven ooit wordt.

De documenten werden ingeleverd bij de Securities and Exchange Commission (SEC), de beurswaakhond in de Verenigde Staten. Banken zeiden eerder tegen het bedrijf dat het een waardering van 120 miljard dollar zou kunnen krijgen. Daarmee zou het de hoogste beursgang sinds de Alibaba Group in 2014.

Groot nadeel is echter wel dat Uber niet winstgevend is. Vorige maand meldde het bedrijf een verlies van 1,07 miljard dollar in het derde kwartaal. Het bedrijf is nu niet verplicht om zijn kwartaalcijfers bekend te maken – dat moeten alleen beursgenoteerde bedrijven doen – maar doet dat wel.

Lyft

Het aanleveren van de documenten voor de beursgang van Uber gebeurde op dezelfde dag dat concurrent Lyft dat ook zou hebben gedaan. De beide bedrijven zitten in een race om wie er als eerste de beurs op komt. De twee bedrijven hebben hun beursgang voor de eerste helft van 2019 gepland.

Zowel Uber als Lyft heeft geweigerd te reageren op het nieuws.

Foto: Shutterstock.com