Uber, NS en SnappCar dagen je uit: #DitchYourKeys en leef een week zonder auto

Uber, NS en SnappCar #DitchYourKeys

Zou jij een week zonder auto kunnen? Uber, NS en SnappCar dagen inwoners van Amsterdam uit om juist dat eens te proberen met de #DitchYourKeys-campagne. Tussen 15 en 22 september reizen deelnemers alleen door gebruik te maken van een Uber of een SnappCar, of met het openbaar vervoer.

De uitdaging is onderdeel van de European Mobility Week. En als we het onderzoek van ORB in opdracht van Uber moeten geloven, moet het niet eens zo moeilijk te zijn. Tweederde van de Amsterdammers zouden mobility-apps als Uber en SnappCar namelijk als alternatief zien voor een eigen auto. En 25 procent van alle ritten in de ochtendspits bij Amsterdam begint of eindigt bij een treinstation van de NS.

Thijs Emondts, General Manager Uber Nederland: “We zien en horen dat steeds meer inwoners van Amsterdam open staan voor een toekomst zonder een eigen auto. Het gebruik van apps zoals Uber, in combinatie met onder andere het openbaar vervoer, verbetert luchtkwaliteit, vermindert verkeerscongestie en geeft ruimte terug aan de stad doordat er minder parkeerplekken nodig zijn.”

Sleutels inleveren

Doe je mee aan de uitdaging, dan kun je een week lang echt niet met de auto. Je autosleutels lever je namelijk in. Dat betekent echter niet dat je je direct blauw betaald aan alle diensten. De geselecteerde deelnemers die hun sleutels inleveren, krijgen een tegoed voor de apps van Uber en SnappCar. Ook krijg je een NS Business Card, waarmee je met de trein kunt en toegang hebt tot bijvoorbeeld Greenwheels en de OV-fiets.

Aan het einde van de week, op 22 september, krijg je je sleutels natuurlijk weer terug. Ook word je dan gevraagd om mee te doen aan een focusgroep, om je ervaringen te delen.

Wil je meedoen? Aanmelden doe je via de website van #DitchYourKeys.