Uber overweegt ook in Nederland te starten met goedkopere UberX-dienst

Uber komt naar verluidt na de zomer met uitbreiding voor het Nederlandse aanbod. Het taxibedrijf zou namelijk van plan zijn een nieuwe, vierde dienst te lanceren.

Een woordvoerder van Uber laat vandaag aan de Volkskrant weten dat ze de dienst betaalbaarder willen maken voor Nederlandse gebruikers. Het bedrijf gaat waarschijnlijk gebruik maken van kleinere auto’s. Het doel is om Uber-ritten 20 tot 30 procent goedkoper te maken dan een rit met een reguliere taxi. De chauffeurs die worden ingezet voor de nieuwe dienst zullen allemaal beschikken over een licentie.

uberX-1

Op dit moment kunnen we al gebruik maken van Uberpop, Uberblack en Uberlux. Uberpop is nog steeds verboden in ons land, omdat deze dienst gebruik maakt van chauffeurs die niet beschikken over een licentie. De dienst wordt momenteel alleen gebruikt door mensen die al klant waren van Uberpop en daar blijft het voorlopig bij. Uberblack en Uberlux zijn de reguliere en luxueuzere varianten en maken gebruik van professionele chauffeurs met luxe auto’s.

uberX-2

Het lijkt erop dat de nieuwe, vierde dienst UberX zal zijn. Deze dienst zit tussen de bestaande diensten in en wordt in andere landen al gebruikt. De auto’s die bij deze dienst horen zullen niet zijn uitgerust met een blauw nummerbord, maar maken wel gebruik van chauffeurs met een licentie. Aangezien onze overheid de laatste tijd veel experimenteert met taxivervoer, lijkt het erop dat de nieuwe dienst zal worden goedgekeurd.