Opnieuw topman weg bij Uber: President Jeff Jones stapt na zes maanden op

Jeff Jones, de president van Uber, stapt na minder dan zes maanden na zijn aantreden op, schrijft Recode. Zijn vertrek heeft volgens bronnen te maken met de onrust bij het bedrijf. Zo wordt er een onderzoek gedaan naar beschuldigingen van seksuele intimidatie en seksisme.

Jones werd in oktober vorig jaar aangenomen om de reputatie van het bedrijf te redden. Maar dat is duidelijk niet gelukt. “Het is duidelijk dat mijn aanpak en manier van leiderschap niet passen bij wat ik gezien en meegemaakt heb bij Uber”, aldus Jones zelf. Een exacte reden voor zijn vertrek geeft hij niet.

Onrust

Bij Uber is het al maanden onrustig. Naast de beschuldiging van seksueel misbruik, heeft het ook een rechtszaak aan zijn broek gekregen van Waymo. Het zusterbedrijf van Google stelt dat een voormalig werknemer van hen technologie heeft gestolen, die nu door Uber gebruikt wordt. Het taxibedrijf zelf noemt deze beschuldigingen ongegrond.

In januari kwam Uber in opspraak vanwege het #DeleteUber-debacle. Het bedrijf leek toen commercieel in te spelen op de protesten tegen president Trump die toen plaatsvonden op diverse luchthavens. Begin maart onthulde The New York Times bovendien dat Uber software zou gebruiken waarmee het inspecteurs kan herkennen en boetes kan ontwijken. Die software zou het bedrijf nu niet meer gebruiken.

Personeel stapt op

Voor het personeel lijkt de maat nu toch echt vol. Begin deze maand werd duidelijk dat steeds meer personeel opstapt, omdat het zich niet meer in het bedrijf kan vinden. Manager Amit Singhal werd in februari gevraagd op te stappen wegens vermoedens van ongewenste intimiteiten bij zijn vorige baan bij Google, eerder in maart stapten vicevoorzitter Ed Baker en veiligheidstopman Charlie Miller op.

En ook het ‘gewone’ personeel van vertrekt. Nog niet massaal, maar er gaan wel meer mensen weg dan in het verleden. Opvallend, want bij Uber krijg je flinke bonussen als je er een aantal jaar werkt.