Uber stapt uit onderhandelingen over Nokia Here Maps

Uber leek Nokia Here Maps goed te kunnen gebruiken om zijn taxidienst overal ter wereld uit te rollen, maar de vraagprijs van de Finnen blijkt toch wat aan de forse kant. Nokia eist vier miljard dollar, Uber heeft ‘slechts’ drie miljard dollar over voor de kaartendienst.

Here Maps wordt gezien als een van de belangrijkste concurrenten van Google Maps. Nokia kon dan ook op veel interesse rekenen toen het aankondigde dat de kaartendienst verkocht mocht worden. Uber was een van de kanshebbers, terwijl ook een consortium van BMW, Audi en Mercedes-Benz een bod deed. Uber is volgens bronnen van de New York Times afgehaakt, waardoor de focus nu ligt op een deal met de Duitse autofabrikanten.

Zij verkeren nu in een luxepositie, want waar Nokia eerder nog de keuze had uit meerdere gesprekspartners, zouden ook de ge√Įnteresseerde Chinese partijen de handdoek in de ring hebben gegooid. De autofabrikanten denken dan ook dat ze de kaartendienst uiteindelijk voor minder dan vraagprijs over kunnen nemen. Zij zouden de Here Maps onder andere kunnen gebruiken in hun (nog te ontwikkelen) zelfrijdende auto’s.