Uber start petitie voor behoud van controversiële dienst uberPOP in Nederland

Het is de laatste weken op zijn zachtst gezegd onrustig rond taxidienst Uber in ons land. De aanleiding is de controversiële dienst uberPOP, die intussen al zorgde voor een serie incidenten met verschillende chauffeurs, een waslijst aan boetes en als voorlopig hoogtepunt een inval op het kantoor van Uber in Amsterdam. Toch geeft het bedrijf niet op.

Taxidienst Uber is nu ruim twee jaar actief in Nederland en heeft zo’n 200.000 gebruikers in ons land. In totaal zijn er zo’n 1000 chauffeurs aan het werk via de dienst. Toch stelt het bedrijf dat hun ambities worden geremd door de Nederlandse wetgeving en centraal in dat statement staat de dienst uberPOP.

Hoewel de overheid al heeft aangegeven dat het naar aanpassingen in de wet kijkt, gaat het Uber niet snel genoeg en wil het via een petitie een tussenoplossing vinden.

“Zo’n wetswijziging kan zo nog een paar jaar duren. In de tussentijd dreigt uberPOP, waarmee je betaalbaar kunt meerijden met een particuliere autobezitter, tussen wal en schip te raken”, zo stelt het bedrijf op een speciale petitiepagina. “We geloven in een oplossing voor de korte termijn, terwijl gewerkt wordt aan moderne wetgeving voor de toekomst.”

uber petitie

De petitie wordt vooralsnog bijzonder positief ontvangen. Op het moment van schrijven staat de teller op dik 1800 aanmeldingen, een aantal dat rap toeneemt.

Opvallend, aangezien er nergens op de pagina of in de petitie die men ondertekent wordt toegelicht welke tijdelijke oplossing Uber dan exact voor ogen lijkt te hebben.