Uber stopt voorlopig met tests zelfrijdende auto na ernstig ongeluk

De diverse tests met zelfrijdende auto’s verlopen zover bekend relatief goed bij de meeste bedrijven die er mee bezig zijn. Natuurlijk zijn er wel eens incidenten en moeten menselijke bestuurders regelmatig eens ingrijpen, maar veel bedrijven zijn duidelijk op de goede weg. Eén bedrijf komt echter regelmatig negatief in het nieuws met zijn testritten: Uber.

Vrijdag kwam er in Arizona een zelfrijdende auto van Uber op zijn kant terecht nadat hij een auto geen voorrang verleende. Er raakte niemand gewond, stelt het bedrijf. Toch stopt Uber voorlopig met het testprogramma. Er worden geen ritjes meer gemaakt met de zelfrijdende auto’s in afwachting van het onderzoek.

Het ongeluk was overigens het zoveelste incident in korte tijd: er moet veel worden ingegrepen en er zijn verhalen over auto’s die door rood zijn gereden. Het probleem is daarbij ook nog eens dat Uber ook test met klanten aan boord, terwijl bijvoorbeeld Google en autofabrikanten enkel testen met personeel.

En daarnaadt is er nog veel meer gedoe rondom het zelfrijdende-auto-programma van Uber. Het bedrijf zou technologie hebben gestolen van Google’s zusterbedrijf Waymo (ironisch genoeg heeft Google een aandeel in Uber) en heeft Uber korte tijd illegaal testritten uitgevoerd in Californië.

En dan heb ik het nog niet eens over alle andere manieren waarop het bedrijf de afgelopen weken negatief het nieuws haalde