Uber-CEO Travis Kalanick is zijn rechterhand binnen het bedrijf kwijt

Erin Michael, vice-president bij Uber, is de zoveelste medewerkers uit de top van het bedrijf die in korte tijd zijn spullen pakt. Michael staat bekend als de rechterhand van oprichter en CEO Travis Kalanick. Zondagavond kwam het gerucht al naar buiten dat Michael zou vertrekken. Eric Holder – die onderzoek deed naar de bedrijfscultuur binnen Uber – zou dat hebben geadviseerd en het bestuur zou zijn advies hebben overgenomen.

Officieel is niet bekend gemaakt of Michael is ontslagen of dat hij zelf is opgestapt. Echter lijkt, gezien de geruchten van de laatste dagen, dat zijn vertrek niet geheel vrijwillig is. Met het vertrek van Erin Michael raakt Kalanick een trouwe bondgenoot kwijt en komt hij meer op zichzelf te staan binnen de top van het bedrijf.

Verlof

Het is nog steeds onduidelijk wat er met Kalanick zelf gebeurt. Ondanks alle controversie zit hij nog steeds op zijn plek. Tegelijk met de verhalen over het vertrek van Michael, kwam echter ook naar buiten dat hij drie maanden verlof op zou willen nemen. Dit omdat hij kort geleden zijn moeder verloor bij een bootongeluk; zijn vader is zwaargewond.

Volgens Reuters heeft het bestuur nog geen beslissing genomen over dit verlof. Waarschijnlijk zal er snel meer duidelijk worden.

Uber komt nu al maanden lang negatief in het nieuws vanwege de bedrijfscultuur, waarin seksuele intimidatie een serieus probleem is. Ook zoekt het bedrijf regelmatig de grens op in wat het doet met zijn app en de data die het heeft, onder meer om controles te ontlopen.