Uber wil in herfst starten met nieuwe bezorgdienst

Uber, href="http://numrush.nl/2015/08/17/uber-overweegt-ook-in-nederland-te-starten-met-goedkopere-uberx-dienst/">Uber, het bedrijf dat vooral bekend staat om zijn taxiservice, komt binnenkort met een nieuwe dienst. Het bedrijf begon kortgeleden al met het bezorgen van eten, maar komt waarschijnlijk deze herfst nog met nog een bezorgdienst.

Volgens Re/Code zal Uber zijn bezorgdienst gaan uitbreiden wil nu ook winkeliers en modemerken bedienen. Het zou gaan om een dienst die op dezelfde dag nog pakketjes bezorgt bij online shoppers. De dienst zal naar verluid deze maand nog gelanceerd worden in New York. Volgens anonieme bronnen zal de dienst daarna beschikbaar zijn in San Francisco. Klanten kunnen voor same-day delivery kiezen als ze producten kopen van partners. Dit gaat overigens niet via de Uber-app, maar via de platformen van de winkeliers. TechCrunch liet in april al weten dat het bedrijf in overleg zou zijn met vierhonderd detailhandelaars.

uberfresh_630pxhedimg

Toch heeft het bedrijf genoeg concurrentie op deze markt. Bedrijven als Postmates en Deliv zijn al tijden bezig om hun diensten zo toegankelijk mogelijk te maken. Zo koos Apple eerder nog voor Postmates in plaats van Uber voor het bezorgen van hun producten. Uber wil daarom gaan samenwerken met Shopify en Bigcommerce, die softwarepakketten verkopen aan winkeliers. Deze winkeliers zouden op die manier snel en eenvoudig gebruik kunnen maken van de diensten van Uber en de tools kunnen integreren in hun websites en apps.