‘Uber wil over ongeveer 18 maanden naar de beurs’

Uber gaat de beurs op. Althans, nog niet meteen, maar het is de bedoeling dat hier in 2017 verandering in gaat komen. Dat blijkt uit documenten voor investeerders die vandaag zijn uitgelekt.

De documenten kwamen uiteindelijk terecht bij persbureau Reuters, zodat we tot in detail weten wat Uber op dit gebied van plan is. Uber zou investeerders zoeken voor zijn Chinese tak en spiegelt geïnteresseerden voor dat het moederbedrijf over 18 tot 24 maanden naar de beurs gaat. Dat is een belangrijk detail voor investeerders, want als de beursgang goed uitpakt, kunnen zij in één klap miljoenen verdienen met hun investering.

De geruchten over een aanstaand beursavontuur voor Uber doen al langer de ronde, al werd dat tot dusver altijd ontkend door de bestuurders van het bedrijf. Uber is op dit moment al het duurste bedrijf buiten de beurs (waarde: 50 miljard dollar), maar kan op de beurs nog veel meer geld waard worden. Dat ligt wel in de lijn der verwachtingen, want de komende twee jaar zou het aantal boekingen verdrievoudigen en neemt ook de omzet in datzelfde tempo toe.