Uber verplaatst pilot zelfrijdende auto’s van Californië naar Arizona

Uber heeft de zelfrijdende auto’s die bedoeld waren voor San Francisco verplaatst naar de staat Arizona. Dat meldt persbureau Reuters. De auto’s zijn donderdagochtend lokale tijd op vrachtwagens van de startup Otto geplaatst. Die startup, die zich richt op zelfrijdende vrachtwagens, werd eerder dit jaar door Uber overgenomen.

Uber verplaatst de zelfrijdende auto’s van Californië naar Arizona omdat het bedrijf in San Francisco door de overheid op de vingers werd getikt. Het bedrijf begon daar vorige week met zijn pilot, maar had daar helemaal niet de benodigde vergunning voor. Bedrijven moeten (deels) zelfrijdende auto’s laten registreren voordat ze in Californië op de openbare weg getest mogen worden. In Arizona is zo’n vergunning niet nodig.

Een woordvoerder van Uber zegt tegen Reuters dat het bedrijf zijn pilot de komende weken in Arizona gaat uitrollen. Het zal de derde staat zijn waar het techbedrijf met zelfrijdende auto’s de weg op gaat. In augustus begon de proef in Pennsylvania. Vorige week startte de proef in Californië, maar het bedrijf werd volgens ABC nog diezelfde dag door de overheid berispt.