Uber moet proef met zelfrijdende auto’s in San Francisco al na aantal uur stoppen

Uber moet van de staat Californië alweer stoppen met zijn proef met zelfrijdende auto’s in San Francisco. Slechts enkele uren nadat de pilot in de stad van start was gegaan, ontving het techbedrijf een brief van de overheid. Dat schrijft ABC, dat de brief heeft ingezien. Het bedrijf moet stoppen omdat het nog geen toestemming heeft gekregen om met zelfrijdende auto’s de openbare weg op te gaan.

Uber ging gisteren in San Francisco van start met de proef met zelfrijdende Volvo’s op de openbare weg. Tegen ABC zegt het bedrijf dat het wist van de voorwaarden die de staat Californië daaraan stelt. Uber beweert echter dat zijn auto’s niet overeenkomen met met de definitie die Californië geeft aan ‘autonoom voertuig’. Er zit nog steeds een persoon achter het stuur en daardoor mogen we gewoon de weg op, zegt Uber. Die medewerker kan de besturing van de auto overnemen als de situatie daarom vraagt.

De overheid van Californië heeft een aantal partijen al wel toestemming gegeven voor het testen van autonome voertuigen, waaronder Google, Tesla en enkele traditionele autofabrikanten zoals Volkswagen, Ford en Nissan. Uber maakt voor zijn zelfrijdende auto’s gebruik van een Volvo XC90. Net als Uber staat ook Volvo niet op de lijst van goedgekeurde deelnemers.

Of de zelfrijdende auto’s van Uber nu nog rondrijden in San Francisco, is niet bekend. Op de website van het vervoers- en techbedrijf staat nog altijd dat mensen een zelfrijdende auto voorgeschoteld kunnen krijgen bij UberX-ritjes. San Francisco is de tweede stad waar Uber ritjes met een zelfrijdende auto aanbiedt. In augustus startte het bedrijf de dienst in Pittsburgh, Pennsylvania.