Uber’s blaastest geeft een gratis rit als je dronken bent

Uber ziet hun service als een ideale manier om je veilig thuis te brengen als je dronken bent. Om dit te benadrukken gebruiken ze verschillend technieken en stunts.

Recentelijk zette het bedrijf een Uber Safe kiosk in Toronto neer. Als een dronkenman (of -vrouw) een blaastest doet en te aangeschoten blijkt, krijgen ze een gratis ritje. Een stuk veilig dan zelf rijden, naar huis lopen of naast de weg een taxi aanhouden.

It’s better to be Uber safe than sorry

In de video die opgenomen is, lijkt het niet alleen een goed idee te zijn voor een gratis ritje. De Canadezen zijn enthousiast en reageren er op als een spelletje. Inclusief aftellen, ‘blow, blow, blow’ roepen en iedereen uit de groep een blaastest laten nemen.

De Uber Safe kiosk was vooral een promotie stunt, maar Uber is erg tevreden met de resultaten en zegt dat het wachten is op de mogelijkheid voor meer van dit soort kiosks. Dat Uber de ritten dan gratis weg blijft geven lijkt niet logisch, maar deze oplossing is wel erg makkelijk en toepasselijk in de uitgaansgebieden.