Ubisoft geeft Assassin’s Creed Unity gratis weg zodat je de Notre-Dame kunt zien

Assassin's Creed Unity Notre-Dame

Deze week keek de wereld toe hoe de beroemde Notre-Dame in Parijs vlam vatte. Gelukkig wist een deel van de kathedraal de vuurzee te overleven, maar grote delen blijken ook verwoest. Diverse partijen hebben steun toegezegd, waaronder Ubisoft. De speluitgever maakt het echter ook mogelijk om toch nog in de kathedraal te kijken, door Assassin’s Creed Unity gratis weg te geven.

Assassin’s Creed Unity is een spel uit de reeks Assassin’s Creed die zich afspeelt in Parijs. Voor het spel werd ook de Notre-Dame nagemaakt, die een belangrijke rol speelt in het spel.

“Toen we Assassin’s Creed Unity maakten, ontwikkelden we een nog sterkere verbinding met deze geweldige stad en zijn bezienswaardigheden, waarbij de uitzonderlijke recreatie van de Notre-Dame een van de meest belangrijke elementen van het spel was”, aldus Ubisoft in een verklaring.

Uitzonderlijk is het zeker. Levelontwerper Caroline Miousse zei in een interview met Geek Ireland in 2014 namelijk dat het veertien maanden kostte om de kathedraal na te maken. Het resultaat? Een digitale variant waar je helemaal doorheen kan lopen, die tot 90 procent op schaal nagemaakt is.

Gratis spel

Maar nu de Notre-Dame dus afgebrand is en voorlopig dicht zal zijn wegens herstelwerkzaamheden, kan niemand de echte variant bezoeken. Ubisoft wil dat alsnog mogelijk maken door Assassin’s Creed Unity een week lang gratis weg te geven. Tot en met 25 april om 09:00 uur kun je het spel gratis downloaden voor PC.

“We willen iedereen de kans geven om de grootsheid en schoonheid van de Notre-Dame te beleven, op de beste manier die we kunnen”, aldus het bedrijf. “We hopen dat we met dit kleine gebaar iedereen een kans kunnen bieden om onze virtuele homage aan dit monumentale stuk architectuur te beleven.”

Overigens is dat niet het enige wat Ubisoft doet. Het bedrijf heeft ook gezegd 500.000 euro te doneren aan de restauratie en reconstructie van de kathedraal.

Foto: Ubisoft