#UCLFinal: Twitter visualiseert tweets op weg naar Champions League finale

Voor voetballiefhebbers is het morgen een heugelijke dag, dan vindt namelijk de finale plaats van de Champions League. Voor niet liefhebbers trouwens ook, want die zijn voorlopig weer even verlost van alle voetbaltweets op dinsdag en donderdag. En dat waren er genoeg, zo blijkt uit een nieuwe interactieve visualisatie van Twitter.

Voetbal heeft zich in Europa al vaker laten zien als ideaal katalysator van tweets. Ook dit jaar worden er weer miljoenen berichtjes van 140 karakters of minder verstuurd via Twitter wanneer de 22 spelers van diverse Europese topclubs tegenover elkaar staan.

We zien het allemaal terug in Twitter’s nieuwe visualisatie. Vanaf de kwartfinales nog per club, maar tijdens de vier wedstrijden van de halve finale zien we ook de hoeveelheid tweets per populaire speler én hoe vaak men via Twitter buitenspel claimde.

Zo zien we dus dat er liefst 51.000 tweets per minuut de wereld in werden geslingerd over “onze eigen” Arjen Robben toen hij de strijd tegen FC Barcelona in de 49ste minuut besliste. Erg tof om te zien, check het hier zelf!

twitter_UCLFinal