Uitvinder Google-autolader gekaapt door Apple

Een potentiële fittie in techland: Google is auto-expert Kurt Adelberger kwijtgeraakt, die nu ineens bij Apple werkt. Het lijkt er op dat de techgigant de expert heeft gekaapt – maar waarvoor? De overstap is opmerkelijk, want officieel werkt Apple niet aan een auto. Meerdere geruchten wijzen echter op het tegendeel.

Adelberger werkte volgens Quartz bij Google aan een elektrisch oplaadsysteem voor auto’s, waar hij zelfs een patent op heeft aangevraagd. Na zijn uitvinding vertrok hij echter bij Google – en inmiddels staat hij op LinkedIn als productdesigner bij Apple. Daar is hij in juli 2015 gestart.

Het kan betekenen dat Adelberger naar Apple is gegaan om mee te sleutelen aan de Apple Car – de kans bestaat immers dat deze ook van een oplader voorzien moet worden. Of hij dat nog steeds doet is de vraag, want volgens bronnen loopt het niet lekker met de Apple Car. Begin dit jaar stopte Apple met het zoeken naar personeel voor dit project.

Uiteraard is er nog een andere optie: wellicht ging Adelberger naar Apple omdat hij aan iets anders dan een auto wilde werken. Hij heeft misschien een autolader als patent op zijn naam, maar de designer kan zijn batterijkennis net zo goed gebruiken voor bijvoorbeeld een nieuwe iPhone of Mac.