Ulo: De beveiligingcamera die alles behalve onopvallend je huiskamer bewaakt

Voor een beveiligingscamera heb je wellicht een flink eisenpakket, maar dat ‘ie naar je knipoogt als hij een foto maakt, was daar tot vandaag geen onderdeel van. Maak kennis met Ulo, de beveilingscamera die gezien mag worden.

Ulo is ontworpen door de Franse designer Vivien Muller en die heeft al vaker bewezen stijlvolle producten af te kunnen leveren met een technische bijsmaak. Ook deze beveiligingscamera is weer een strak staaltje design – letterlijk en figuurlijk met een knipoog.

Het kleine uiltje Ulo is mooi ontworpen maar ook goed uitgerust. In het snaveltje van de uil vinden we een HD-videocamera met nachtstand en ingebouwde bewegingssensoren. Die zijn prima in staat om razendsnel een foto of video te schieten wanneer er onverwachts beweging is of om je mee te laten spieken via een livestream.

Dat meespieken op afstand gaat overigens alles behalve stiekem. De grote ogen van Ulo bewegen namelijk mee terwijl jij de beveiligingscamera door de kamer laat draaien. Wanneer je een foto maakt via de camera, knippert de uil met zijn ogen en kijkt hij wat slaperig, dan is het tijd voor nieuwe batterijen.

Ook dat maakt de Ulo weer wat handiger: de camera is makkelijk te verplaatsen dankzij een ingebouwde accu die ongeveer een weekje meegaat. Je kunt hem overigens ook prima met snoer aansluiten. De Ulo is ook geschikt om buiten te zetten, het uiltje moet het overleven in temperaturen tussen de -10 en 50 graden celcius!

Al met al mag het geen verrassing zijn dat de camera een enorm succes is op Kickstarter. Met nog een dag of 7 te gaan staat er ruim €820.000 op de teller. Nu al een Ulo bestellen kan en kost je €149, Je kunt hem echter pas volgend jaar rond deze tijd welkom heten in je huiskamer.