Undercover-maker gaat nog meer series voor Netflix ontwikkelen

Ferry, Undercover

De naam ‘Nico Moolenaar’ zegt je op het eerste oog misschien weinig, maar de afgelopen jaren hebben we in België en Nederland kennisgemaakt met zijn werk. Hij is namelijk de maker van Undercover en Ferry. En hij heeft nu goed nieuws: Moolenaar gaat nieuwe series voor Netflix ontwikkelen!

De Belgisch-Nederlandse Moolenaar loopt al enige tijd mee in de filmwereld. Al in 2005 produceerde en schreef hij de short Knokke Boulevard en tussen 2010 en 2012 schreef hij voor de TV-serie Vermist. Maar het grote publiek leerde hem in 2019 goed kennen, toen de serie Undercover verscheen. Moolenaar was showrunner, producer en schrijver. En in 2021 maakte hij de prequel Ferry.

De projecten waren op zijn zachts gezegd geslaagd, en dat ziet Netflix dus ook. De streamingdienst heeft namelijk een overeenkomst gesloten met Moolenaar, schrijft NU.nl. Dat houdt in dat hij de komende jaren nieuwe series voor de dienst gaat ontwikkelen.

De overeenkomst is overigens best bijzonder: het is voor het eerst dat Netflix een talentdeal sluit in de Benelux.

Vervolgen op Undercover?

Waar die nieuwe series dan over gaan, is nog niet bekend. We weten dus niet of die nog verder in de wereld van Undercover duiken of dat het helemaal nieuwe verhalen zijn.

Toch hoef je als fan van Undercover niet teleurgesteld te zijn. Al in april werd duidelijk dat er een nieuwe serie rondom Undercover aankomt. Dit wordt Ferry: de serie, een vervolg op de prequel-film, die draait om Ferry Bouman. Daarin gaan we zien hoe Ferry op het punt is gekomen waarop we hem in Undercover leren kennen.

Helaas is nog niet duidelijk wanneer de serie op Netflix verschijnt.

Foto: Netflix