UNICEF wil investeren in techstartups door middel van Innovation Fund

UNICEF wil meer gaan investeringen in tech-startups. Het nieuwe intitiatief maakt deel uit van het Innovation Fund, dat als doel heeft het verbeteren van de levenskwaliteit van kansarme kinderen over de hele wereld.

Het Innovation Fund heeft sinds zijn lancering van afgelopen jaar 9 miljoen dollar ontvangen. Met dit geld wil UNICEF nu gaan investeringen in tech-startups. De hulporganisatie stelt wel een aantal eisen aan de techstartups: het idee moet opensource zijn en een werkend prototype hebben. De technologie achter het idee mag daarbij al bestaan of nog verder ontwikkeld worden, laat Engadget weten.

Met het investeren in techstartups wil UNICEF startups helpen om te innoveren en hun werk naar een hoger niveau te tillen. Startups kunnen zichzelf hiervoor aanmelden voor 26 februari via de website van UNICEF. Hiervoor moeten ze wel voldoen aan een aantal functionele richtlijnen. Zo moet het concept bijvoorbeeld gericht zijn op jongeren onder de 25 en inspelen op bepaalde behoeften waaronder ‘leren’ en ‘jongerenparticipatie’ vallen.