Unicorns laat je live het scherm van je telefoon streamen

Livestreaming-apps zijn helemaal hot op dit moment. Dankzij apps als Meerkat en Periscope kan je andere mensen een kijkje geven in jouw wereld. Maar waarom zou je ze niet laten zien waar velen van ons uren per dag naar kijken: het scherm van je telefoon.

Dat kan nu met de Mac-app Unicorns. Gebruikers kunnen met deze applicatie het scherm van hun mobiele apparaten delen. Unicorns werkt alleen op Mac’s die op OS X 10.10 of nieuwer draaien. Gebruikers kunnen de app hier downloaden. Vervolgens moet je je aanmelden via een Twitter account, waarna je je iPad of iPhone aan je Mac koppelt. Als gebruikers op ‘stream’ klikken, krijgen ze een unieke URL, die ze vervolgens met iedereen kunnen delen. Het is ook mogelijk je stream privé te houden.

In principe is Unicorns een soort Periscope of Meerkat, maar dan alleen voor het scherm van je mobiele apparaat. Gebruikers kunnen op dit moment alleen nog maar via een desktop streams van anderen bekijken. Als zij zich ook aanmelden via Twitter, dan is het ook mogelijk om comments achter te laten op de betreffende stream.

Unicorns streamt niet alleen het scherm van het mobiele apparaat, maar ook de audio. Met de huidige versie van Unicorns is het nog niet mogelijk om externe audio op te nemen, maar deze feature wordt mogelijk toegevoegd aan de volgende update.