United Airlines kan vanaf nu je paspoort controleren via hun app

Hoewel je tegenwoordig vrij gemakkelijk online kunt inchecken voor je vliegreis, ben je nog steeds een groot deel van de trip bezig met het opzoeken, tonen en weer opbergen van je paspoort. Vlieg je met United Airlines, is dat iets dat tot het verleden behoort vanaf nu.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij wil de reis van haar klanten zo soepel mogelijk laten verlopen en hoewel het online inchecken al een hele stap voorwaarts is, is het nog altijd verplicht op diverse plekken je paspoort te tonen.

United-mobile-app

Een update van de iPhone en Android app van de maatschappij haalt die angel er enigzins uit. Klanten kunnen via de app namelijk niet alleen online inchecken, ze kunnen ook de controle van hun paspoort via de app afhandelen. Na het online inchecken kun je een foto maken van je paspoort en wordt je ID gecheckt.

Dat is overigens nog mensenwerk en dus zul je ruim 24 uur van te voren moeten inchecken om van de mogelijkheid gebruik te kunnen maken. Een extern bedrijf controleert je document, waarna de app je een seintje geeft dat je boarding pass klaar ligt. Virtueel, uiteraard.

screen568x568

(Foto op vliegveld: Nam Y. Huh, AP)