Universe2Go: Deze prachtige AR bril neemt je mee op ruimtereis

Heb jij deze zomer ook weer eindeloos naar de sterren zitten staren en je afgevraagd welk sterrenbeeld of planeet nu precies waar staat? Natuurlijk, grote en kleine beer herkennen de meeste mensen wel, maar daarna wordt het voor de leek vaak wat moeilijker om uit de duizenden lichtpuntjes vormen en patronen te herkennen. Een nieuwe augmented reality bril brengt daar nu verandering in, en is een absolute wannahave voor de liefhebbers van astronomie.

Op het eerste oog ziet de Universe2Go bril eruit als de zoveelste virtual reality bril, maar schijn bedriegt. Met het device – waarin je je eigen smartphone kunt plaatsen – kun je namelijk ’s nachts naar de sterren kijken waarbij een speciale app je vertelt wat je allemaal ziet buiten.

Dat werkt als volgt: Je installeert de Universe2Go app op je smartphone, plaatst je smartphone in het apparaat – de bril is compatible met de meest gangbare iOS en Android toestellen – en zet de bril op een avond dat je de sterren buiten goed kunt zien. Middels de camera en augmented reality herkent de app welke sterren je op dat moment voor je ziet, en op je beeldscherm verschijnt real time meer informatie over deze ruimtelichamen.

Universe2Go is in wezen een virtueel planetarium, maar met de toevoeging dat de app je een volledige stargazing experience biedt in de vorm van audio fragmenten, muziek en natuurlijk visuele feedback. Ook kun je verschillende modi selecteren in de app, zo kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar sterrenbeelden, nebulae en sterrenstelsels, planeten of zelfs passerende satellieten. Wanneer er bijvoorbeeld een International Space Station in de buurt is, geeft de app je daar een alert van, zodat je deze kunt bekijken.

JSL_5040

Tijdens de IFA in Berlijn, waar het van origine Duitse bedrijf achter Universe2Go haar nieuwe product deze week presenteerde, konden we de bril zelf helaas nog niet uitproberen bij gebrek aan – je raadt het al – sterren. Maar het apparaat zelf ziet er mooi en degelijk uit, en datzelfde kan gezegd worden van de app interface, die zeer aantrekkelijk is.

Met een verkoopprijs van €99 – inclusief gebruik van de app en gratis verzending naar Nederland – valt de prijs van deze bijzondere experience alleszins mee, en dat maakt de Universe2Go nu al een veel gevraagd Sinterklaas of Kerstcadeau voor sterrenminnende ouders en kinderen.