Update Android Wear maakt smartwatches minder afhankelijk van telefoon

Google is van plan om hun besturingssysteem voor wearables, Android Wear, met grote regelmaat te verbeteren. De eerste grote update is onderweg en maakt je slimme horloge al iets minder afhankelijk van je telefoon.

In gesprek met CNET laat Google weten dat het nog voor het einde van het jaar ‘een serie van updates’ van het besturingssysteem voor wearables zal lanceren.

Een voorbeeld van zo’n update is de mogelijkheid om je smartwatch direct te koppelen met een Bluetooth headset, zodat je muziek direct vanaf je smartwatch kan luisteren.

Combineer dat met een genoemde ondersteuning voor GPS vanaf het horloge en je kunt je telefoon thuis laten bij het volgende rondje hardlopen.

Klein puntje van aandacht: hoewel het natuurlijk top is dat de software dit ondersteunt, moet je horloge natuurlijk ook de beschikking hebben over een eigen GPS.

De eerste update van Android Wear is eigenlijk vooral interessant in het licht van de aankondiging van de Gear S, de nieuwe smartwatch van Samsung die volledig zonder telefoon kan dankzij een ingebouwde 3G en wi-fi antenne. Het slimme horloge van de Zuid-Koreanen draait echter op het eigen besturingssysteem Tizen.

Zo ver in het autonoom maken van het horloge gaat Android Wear nog niet, maar het mag duidelijk zijn dat Google niet van plan lijkt het besturingssysteem achter te laten lopen.