Deze slimme kerstbal vertelt je of je pakketje goed is aangekomen

Online kerstcadeaus shoppen en direct verzenden naar de ontvanger kan soms heel stressvol zijn. Komt het pakketje wel goed aan? Zal hij of zij het cadeau al hebben open gemaakt? De postdienst United States Postal Service (USPS) heeft daar iets heel leuks op gevonden: een slimme kerstbal of hoe zij het noemen ‘The Most Wonderful Ornament‘.

De kerstbal veranderd van kleur als de status van het pakketje is geüpdatet. Wanneer je pakket is verzonden, wordt de kerstbal blauw. Rood betekent dat het pakket is afgeleverd en groen is wanneer het pakketje geopend is.

Door het gebruik van een sensor die registeert wanneer het pakket wordt geopend, kan de kerstbal je dit op een leuke en kleurrijke manier laten weten. Toch eens wat anders dan constant in de app op je telefoon checken of je pakket goed is aangekomen.

De kerstbal kun je op je kerstverlichting aansluiten, zodat hij zichzelf automatisch oplaadt. Helaas is de slimme kerstbal niet meer verkrijgbaar voor de kerst, maar USPS is van plan om voor volgend jaar kerstmis de kerstbal op de markt te brengen. Misschien kan PostNL hem dan ook in Nederland introduceren…