V2: Michiel, Johan en de ijzingwekkend coole Yeti

Of de verschrikkelijke sneeuwman nu wel of niet bestaat, kunnen we je niet vertellen. Wel zijn we er van overtuigd dat de Blue Yeti USB microfoon zijn naam te danken lijkt te hebben aan het gedeelde postuur. Maar maakt de mic zijn grootse entree ook waar in kwaliteit?

De Yeti is in alle opzichten een opvallende verschijning. Niet alleen vanwege zijn formaat, alhoewel met ruim 30 centimeter het met voorsprong de grootste mic is die we recent voorbij zagen komen. Maar ook vooral door zijn retro design en robuuste voet, waardoor hij als kunstobject niet eens zou misstaan in je studio (of huiskamer).

Drie ontvangers, vier standen

Maar de verreweg de meest opvallende spec van de Yeti zijn de drie ontvangers die de microfoon in zijn mooie design verhult. Door de unieke positionering in driehoeksverhouding is de microfoon op verschillende manieren in te zetten, bijvoorbeeld voor solo-opnames óf een tafelgesprek!

In de nieuwste aflevering van V2 gaan Michiel en Johan aan de slag met de Blue Yeti en om dat goed te doen, namen we de aflevering op met de microfoon. Uiteraard moesten we dan ook even experimenteren met de vier verschillende standen die de Yeti te bieden heeft:

Wil je reageren op deze podcast? Dat kan natuurlijk! Stuur ons een berichtje via Twitter naar Michiel of Johan of natuurlijk via Facebook.

Wil je er zeker van zijn dat je de volgende V2 niet mist? Abonneer je! In de meeste podcast-apps – zoals Podcasts van Apple, Pocket Casts en Overcast – kun je gewoon zoeken op V2 en vind je ons vanzelf. Je kunt ons op pc of Mac beluisteren via onder meer iTunesTuneIn en Pocket Casts. En uiteraard hebben we ook een RSS-feed die je kunt toevoegen aan een podcast-app.

Eindoordeel

Blue Yeti USB Microfoon

7.4

Pluspunten

  • Prachtig design
  • Veelzijdig inzetbaar
  • Goed regelbaar

Minpunten

  • Vlakke opnames
  • Gevoelige voet
De Blue Yeti is een veelzijdige USB-microfoon die dankzij drie ontvangers in vier verschillende standen kan opnemen.
Design
9.0
Bouwkwaliteit
8.0
Geluidskwaliteit
7.0
Gebruiksgemak
6.0
Prijs/Kwaliteit
7.0