Vaarwel Meerkat: Livestream-app uit de App Store gehaald

meerkat

In 2015 zagen we de geboorte van Meerkat, een app waarmee je heel makkelijk live kon streamen vanaf je telefoon. Toen was dat nog iets heel nieuws, nu de normaalste zaak van de wereld. Meerkat werd snel een hype, met name op het techfestival SXSW in maart van dat jaar, maar de populariteit nam net zo snel af toen Periscope van Twitter en Facebook Live opkwamen. Nu is het einde verhaal voor Meerkat, schrijft TechCrunch. De app is uit de App Store gehaald.

In maart werd al bekend dat Meerkat een andere weg in ging slaan. Toen werd aangekondigd dat ze een sociaal netwerk wilden worden, wat ze nu proberen te doen met Houseparty, hun nieuwe app. Hiermee kun je videochatten met groepen en je gemakkelijk bij “parties” aansluiten, die uit maximaal acht mensen bestaan. Houseparty zou al bijna op de miljoen gebruikers zitten.

Ondertussen is Meerkat dus uit de App Store gehaald en ook het Twitter-account staat nu op privé. De website stuurt je direct door naar Houseparty. Toch is het minder onverwacht dan je zou denken, vertelt medeoprichter Ben Rubin. “We hebben Meerkat misschien pas net uit de App Store gehaald, maar het was al zes maanden na de lancering dat we besloten om van richting te wijzigen. Broadcasting via je smartphone was geen dagelijkse bezigheid aan het worden, het is te ver weg voor de gewone gebruiker.”

Houseparty beter dan Meerkat

Houseparty past wel beter bij hun visie, stelt Rubin. “Het verbinden van mensen op de meest menselijke manier, terwijl ze fysiek gezien niet bij elkaar in de buurt zijn, is altijd de missie van ons bedrijf geweest. Niet alleen geloven we dat Houseparty een betere uitvoering van die visie is, maar de markt heeft ons dat ook getoond, door de app te verspreiden via mond-tot-mond-reclame.”

Helaas dus voor de fans van Meerkat die nog over waren. Maar gelukkig zijn er tal van apps die je exact hetzelfde bieden en die ook nog eens veel meer gebruikt worden. Laten we hopen dat Houseparty het langer volhoudt.