Leuke vacature: Een Snapchat strategie voor de NFL bedenken

De National Football League heeft zeer waarschijnlijk het plan om een eigen kanaal op Snapchat Discover te openen. De footballbond heeft namelijk een vacature uitstaan waarin staat op zoek te zijn naar iemand die kan helpen bij het opzetten van een Snapchat Discover-kanaal en het bedenken van een Snapchat strategie.

In de vacature schrijft de NFL een ‘expert storyteller’ te zoeken die de social media-strategie rondom Snapchat Discover helpt vormgeven. Het is onduidelijk wanneer het kanaal eventueel wordt geopend en of de deal tussen de NFL en Snapchat al helemaal rond is. Een sportbond heeft nog niet eerder een eigen kanaal op Discover gehad.

Sinds de uitrol van Discover heeft een select groepje mediapartijen en merken toegang tot een eigen kanaal. Zij kunnen daar met video’s, tekst, animaties en foto’s in verticale vorm verhalen kwijt die gebruikers kunnen aanklikken, waarna ze er doorheen kunnen scrollen.

De vormgeving van Snapchat Discover werd onlangs vernieuwd. In plaats van bolletjes met de namen van (media)merken, bevat de pagina nu covers die de gebruikers in het verhaal moeten trekken. De merken hebben daarmee meer ruimte om hun verhalen vorm te geven zoals zij dat willen. Maar net zoals een tijdschriftenschap in de supermarkt of boekwinkel betekent het dat uitgevers goed moeten nadenken over hoe ze gebruikers gaan verleiden om de verhalen te gaan lezen.