Vacatures wijzen op komst van betaaldienst Square naar Europa

Betaaldienst Square biedt in onder andere de VS een manier om smartphones en tablets in slimme kassa’s te veranderen – en Europa kan wel eens als volgende aan de beurt zijn. Het bedrijf heeft vacatures geplaatst voor drie posities in Londen en Dublin, wat lijkt te wijzen op de opening van een Europees kantoor. Dat ontdekte Reuters.

Square is het bedrijf van Jack Dorsey – die ook oprichter en CEO van sociaal netwerk Twitter is. Vorig jaar ging Square naar de beurs. Inmiddels heeft het bedrijf meerdere betaalapparaten, die gebruikt kunnen worden om pinpassen en creditcards te lezen.

De komst van een Europees kantoor belooft een hoop, maar het moet nog maar blijken wanneer Nederland aan de beurt is. Betaaldiensten worden immers vaak land per land uitgerold. Zo is Apple Pay op dit moment in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar, maar nog niet in ons eigen land.

Overigens zijn de Europa-plannen geen gigantische verrassing – er wordt al een tijdje gehint naar een internationale uitrol. Wat daar allemaal bij komt kijken, hebben we afgelopen maand al eens uitgebreid op een rij gezet.