Valsspeelsoftware GTA Online verboden door Amerikaanse rechter

Twee veelgebruikte valsspeelprogramma’s voor GTA Online mogen door de maker niet langer verkocht worden. Dat bepaalde een Amerikaanse rechter, meldt Reuters. Het gaat om Menyoo en Absolute, waarmee je ongeoorloofde veranderingen in het spel kunt doorvoeren. De maker werd aangeklaagd door Take Two, de uitgever van GTA.

Met de software kon je bijvoorbeeld virtueel geld genereren, waarmee je wapens en uitrusting kunt komen. Dat geld moet je normaal gesproken verdienen of met echt geld kopen. Verder kon je anderen lastig vallen zonder gevolgen, door je naam te wijzigen en rapporteringen te ontlopen.

De software zorgt er volgens de rechter voor dat anderen ontmoedigd worden om het spel te spelen. Op die manier zorgde die man voor onherstelbare schade bij Take Two. Verder stelt de rechter dat het aannemelijk is dat de man de auteursrechten van Take Two schondt. In de aanklacht stelt Take Two dat het minstens 500.000 dollar misliep door de software.

Verkoopverbod

De rechter heeft de man een voorlopig verkoopverbod van zijn software opgelegd. Volgens de rechter heeft een hoge boete geen zin, omdat de man werkloos zegt te zijn. De uiteindelijke uitspraak volgt later.