Van echt alles in je huis kun je een slimme variant kopen, ook van bedden

Aan slaaptrackers is er inmiddels geen gebrek: veel fitnesstrackers en smartwatches bieden deze mogelijkheid en er zijn losse trackers die je onder je matras legt of aan je kussen vastmaakt. Maar als je het echt serieus aanpakt kun je ook een speciaal bed kopen. Fabrikant Sleep Number heeft op de CES namelijk het It Bed gepresenteerd.

Sleep Number heeft de afgelopen jaren al verschillende slimme bedden geproduceerd met als doel de gezondheid van de slaper verbeteren. Het nieuwe It Bed is voorzien van verschillende sensoren waarmee je hartritme, je ademhaling en hoeveel je bent uitgerust mee worden gemeten. Het bedrijf noemt dit ook wel de SleepIQ-technologie waarmee inzicht wordt gegeven in hoe jouw nachtrust eruit ziet.

Met behulp van een speciale app worden je data geanalyseerd en geeft het bed persoonlijke aanbevelingen over wanneer je het beste naar bed kunt gaan en welke functie je het beste kunt inschakelen voor de beste nachtrust (het bed heeft namelijk een matras dat op je persoonlijke wensen kan worden aangepast). Daarnaast is er een API geïntroduceerd waarmee hij ook te koppelen is aan verschillende fitness- en gezondheidsapplicaties.

De speciale SleepIQ-technologie zorgt er mede voor dat het bed kan communiceren met andere diensten. Hierdoor heeft het bed ook inzicht in bijvoorbeeld je agenda en kan hij de aanbevelingen aanpassen als je bijvoorbeeld een vroege afspraak hebt staan.

Het It Bed wordt waarschijnlijk in de zomer van 2016 op de markt gebracht voor ongeveer 1000 dollar en komt in 6 verschillende breedte- en lengtematen. Of je hem ook makkelijk in Nederland kan aanschaffen is echter wel de vraag.