Vanaf nu kun je vanaf Schiphol een goedkope UberX naar huis nemen

Schiphol en taxi’s. Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt zijn de jongens in neon-hesjes die je bij de draaideur van Schiphol een taxi aanbieden. Verhalen over toeristen die veel te veel betalen voor een taxiritje naar Amsterdam zijn geen incident. Vanaf nu kun je echter ook gewoon een UberX bestellen nadat je vliegtuig geland is.

Vorig jaar kreeg Uber al toestemming om de duurde UberBLACK te laten stoppen voor de deur van Schiphol. Vanaf vandaag geldt dat ook voor UberX. Het vervoersbedrijf krijgt hiervoor toegang tot de speciale rijbaan voor ‘besteld vervoer’. Dat is de plek waar ook de taxi’s stoppen die je vooraf hebt gereserveerd om je te komen oppikken.

Uber moet echter wel geld betalen om te mogen stoppen voor de deur van Schiphol. Een UberX-ritje kost je daardoor 2,50 euro extra. Ondanks die extra toeslag is een ritje naar Amsterdam met UberX waarschijnlijk goedkoper dan een normale taxi. Dat terwijl UberBLACK juist duurder was. Moet je verder dan Amsterdam, dan is het vooraf boeken van een luchthaventaxi waarschijnlijk goedkoper.

Uber is in ieder geval blij zijn goedkopere dienst aan te kunnen bieden bij Schiphol. “Omdat onze gebruikers van te voren hun chauffeur en de auto in de app zien, dragen we bij aan een verbeterde en vooral duidelijke situatie op Schiphol”, aldus Niek van Leeuwen, General Manager Uber Nederland. Een optimistische boodschap natuurlijk, maar volgens mij is er meer nodig dan Uber om de taxiproblemen bij Schiphol op te lossen.