Vanaf nu kun je ook Minecraft spelen op de Apple TV

Minecraft kun je tegenwoordig op diverse platformen spelen. Denk aan spelcomputers, je PC en je smartphone. Sinds vandaag is daar nog een platform bijgekomen: de Apple TV, schrijft 9to5Mac.

Apple kondigde in oktober tijdens een keynote al aan dat Minecraft dit jaar naar de Apple TV zou komen. Het jaar duurt misschien nog maar twee weken, maar die belofte hebben ze dus nog kunnen inlossen. Om het spel op je Apple TV te kunnen spelen betaal je 19,99 euro en heb je een MFi (Made for iPhone)-gebaseerde game controller nodig. Met de afstandbediening die bij de Apple TV ziet, kun je de game niet besturen.

Minecraft

Bij de aankoop krijg je tijdelijk extra uitbreidingen om je Minecraft-ervaring verder aan te passen. Dit pakket bevat de Festive, Plastic, Natural en Cartoon Texture Packs. Ook kun je kiezen uit Town Folk, City Folk, Festive 2016- en Holiday 2015-skins. In de Ender Update, die geheel nieuw is binnen Minecraft, zit onder meer The End met een eindbaas die de Ender Dragon heet. Fans krijgen dus meteen een heleboel extra speelplezier opvde Apple TV.

In Minecraft kun je zelf werelden bouwen en spelletjes spelen in vooraf gegenereerde werelden. In het spel zijn er verschillende modi om in te gamen, namelijk de creatieve modus met ongelimiteerde middelen, en de survival modus waarin je wapens en armor kunt maken om vijanden te verslaan.