‘Vanity url’ claimen op Google+ eindelijk mogelijk, dienst groeit naar 300 miljoen gebruikers

Sinds vanochtend is het eindelijk mogelijk om je ‘vanity url‘ te claimen voor Google+. Het sociale netwerk was voorheen nogal terughoudend met het weggeven van persoonlijke url’s, maar heeft sinds vanochtend de optie opengesteld. Google wist verder bijhoorlijke imposante gebruikerscijfers te melden.

Nog altijd wordt het sociale netwerk van Google op grote schaal onderschat. Onterecht, want ondanks de hobbelige start groeit het netwerk gestaag en blijft Google hard werken aan het verbeteren van de techniek.

Zo telt het netwerk intussen zo’n 300 miljoen actieve (!) gebruikers, waarmee het Twitter in actief leden aantal voorbij streeft. Die 300 miljoen gebruikers uploaden gezamelijk zo’n 1.5 miljard foto’s per week, wat niet heel gek ver weg is van de 2.5 miljard foto’s die Facebook per week krijgt te verwerken.

Met een serie nieuwe updates aan het platform wil Google nog maar eens onderstrepen dat het blijft inzetten op Google+ en de gebruikersgroep niet wil teleurstellen. Zo is het nu dus ook mogelijk om je persoonlijke url, de zogenaamde vanity URL te claimen.

Wil je je persoonlijke naam claimen, dan kan dat door je Google+ profiel te bewerken. Klik rechtsboven op je foto, kies voor Account. Kies vervolgens voor “uw profiel bewerken” en kies onder het kopje “Links” je persoonlijke Google+ url.

Let wel op, want na het claimen van je url kun je deze niet meer aanpassen, doorgeven of verwijderen.