Veel mensen krijgen Oculus Rift twee maanden later dan gepland

Oculus Rift teardown

Ruim een week geleden werd bekend dat de levering van de Oculus Rift vertraging oploopt door een onverwacht tekort aan onderdelen. Het bedrijf maakte toen bekend dat iedereen die wacht op de virtual reality-headset een update krijgt op 12 april. Inmiddels kunnen klanten op hun orderpagina zien wanneer de bril verwacht wordt en wordt daarmee de impact van de problemen duidelijk.

Road to VR sprak met meerdere Oculus-klanten om inzicht te krijgen in de nieuwe geplande leverdata in combinatie met het moment waarop ze hebben besteld. Zo krijgt iemand die hem een half uur na de start van de voorverkoop bestelde hem tussen 23 mei en 2 juni. Ook collega Bas kan zijn bril dan verwachten. Maar er zijn ook mensen die hem een uur later bestelden en moeten wachten tot halvewege juni.

Oculus Rift

Al met al kunnen we concluderen dat de levering van de Rift over het algemeen zo’n twee maanden vertraging oploopt. Op dit moment is Oculus nog bezig om de VR-brillen naar de originele Kickstarter-backers te versturen die hem als eerste zouden krijgen.

Ronduit vervelend voor iedereen die toch al heel lang aan het wachten is op de VR-bril. Aan de andere kant is het goede nieuws dat iedereen uiteindelijk gewoon zijn Oculus Rift geleverd krijgt. Nog even geduld dus…