Veertig procent van iPhone-bezitters is geïnteresseerd in Apple Watch

Ongeveer veertig procent van de volwassen Amerikaanse iPhone-bezitters is geïnteresseerd in de aanschaf van een Apple Watch. Dat stelt persbureau Reuters op basis van een onderzoek uit gevoerd door Reuters/Ipsos.

Ipsos vroeg 2469 Amerikanen van achttien jaar en ouder naar hun interesse in de Apple Watch. In totaal bleek een kwart van de ondervraagden serieuze interesse te hebben in de aanschaf van Apple’s smartwatch, terwijl bijna veertig procent van de iPhone-bezitters aangaf een aankoop van het horloge te overwegen.

Volgens BTIG-analist Walter Piecyk is dit een zeer hoge score voor een product dat nog niet op de markt verkrijgbaar is. De ondervraagden kunnen op dit moment alleen afgaan op informatie van Apple zelf en hebben geen eigen ervaring met het horloge.

Aangezien de Apple Watch alleen optimaal werkt in combinatie met een iPhone, zijn de bezitters van een iPhone de belangrijkste doelgroep voor Apple. Op dit moment telt de Verenigde Staten meer dan honderd miljoen iPhone-gebruikers, terwijl er wereldwijd bijna vijfhonderd miljoen personen in het bezit zijn van een iPhone.

De Apple Watch zal 24 april in de winkels verschijnen met een prijs vanaf 349 dollar. Voor dit bedrag krijgen consumenten de Apple Watch Sport, terwijl de standaard Apple Watch verkrijgbaar zal zijn van 549 dollar.