Veilig én hi-tech de piste af met de eerste slimme helm voor wintersporters

Precies op tijd voor het nieuwe seizoen komt de Forcite Alpine helm op de redactie voorbij. Deze slimme helm voor wintersporters zorgt niet alleen dat je veilig de berg afkomt, maar dat je dat ook kan registreren met de nieuwste technische snufjes!

De Forcite Alpine helm is weliswaar gemaakt voor alle extreme sports, de makers benadrukken dat hij toch wel het best tot zijn recht komt in de sneeuw. Naast veilig is de helm bijzonder hi-tech, zo is de Alpine uitgerust met een ultra-HD 4K camera waarmee je 120fps slow-motion kunt schieten, een GPS en een microfoon met noise-cancelling, zodat je direct kunt communiceren met 4 andere helm-dragers om je heen.

alpine helm

Om al die gadgets te kunnen aansturen is de Alpine uitgerust met een 2.4 Ghz microprocessor en heeft hij de beschikking over een Bluetooth en wifi verbinding, zodat je snelheid, spronghoogtes en je betere bochtwerk kan delen met je smartphone.

Slim is de helm niet alleen qua technologie, maar ook qua ontwerp. De Alpine is modulair opgebouwd, zodat onderdelen makkelijk te vervangen zijn, mocht je een happertje-snappertje gemaakt hebben en de helm zijn primaire taak met succes heeft mogen volbrengen.

Mocht je enthousiast zijn, kun je de makers van de helm sinds gisteren helpen via Kickstarter. Goedkoop is de helm niet, via het crowdfundingplatform komt de helm op $649, mocht het bedrijf de target van $200.000 halen komt de Alpine voor een lieve som van $799 in de winkels. Dat is overigens geen drempel: in amper een dag wist het bedrijf al $51.000 op te halen.

Helemaal op tijd voor het nieuwe seizoen is de helm overigens niet: hij zal op zijn vroegst in januari 2016 naar ‘backers’ gestuurd gaan worden.