Verander je smartphone in een slimme glucosemeter met Dario

Voor diabetespatiënten is het op den duur de gewoonste zaak van de wereld: het periodiek controleren van je bloedglucose spiegel. Vaak is deze meter ook weer een los apparaat wat je apart meeneemt wanneer je op pad gaat. Als het gaat om portabiliteit moet Dario zeker voor een verandering zorgen: de complete set is op aanstekerformaat en maakt van je smartphone een slimme meter!

Helemaal nieuw zijn de “connected” glucosemeters natuurlijk ook niet. Het meest bekende voorbeeld – tevens verkocht in de Apple Stores – is de Gluckodock van Medisana. Maar naast dat deze dock alleen beschikbaar is voor iPhone, heeft hij als bijkomend nadeel dat hij aan de forse kant is.

dario_setDat is bij de Dario wel even anders. De hele set (prikker, stripjes en connector voor je telefoon) heeft het formaat van een iets forsere aansteker. Daarnaast maakt de Dario gebruik van de audio ingang van je smartphone, zodat niet alleen iPhone maar ook Android eigenaren gebruik kunnnen maken van het apparaat.

De Dario is nog niet vrij te koop, maar moet wel binnenkort in de verkoop gaan. Mocht je interesse hebben, meld je dan hier aan!

http://youtu.be/4rGqY3ZZr1A